Képgaléria: Szántódpuszta képekben

Tételek: 1 - 3 ból 32
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

„Emlékezzünk régiekről,
Szkítiából kijöttekről,
Magyaroknak eleikről,
És azok vitézségekről.”

                                                    ( Csáti Demeter )

Az Egyesület célja a magyar honfoglalás korának élményszerű bemutatása, terjesztése, hagyományaink felelevenítése, melyre az alábbi programjaikon keresztül van lehetőség:
-        íjászbemutató, íjásztatás
-        közelharci fegyverbemutató
-        jurtás életkép megelevenítése (szövés-fonás, bőrözés, kovácsolás, fafaragás bemutatásával)
-        történelmi előadások a jurtában
-        gyerekeknek játékos foglalkozások, ügyességi feladatok, kézműveskedés
Bemutatóik leglátványosabb elemei a fegyveres küzdelmek, nem koreografált, valódi vívójelenetekkel, közelharcban bemutatva a kor összes fegyverét (szablya, lándzsa, fokosbárd, kézibalta, egyenes kard, pajzs, íj, kelevéz) ehhez megfelelő védőfelszereléssel együtt.

Szívesen tartanak élő történelemórákat általános, ill. középiskolákban. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekjátékokra, kézművességek bemutatására, tanítására.Megkeresésükre bővebb információval az alábbi elérhetőségeiken állnak rendelkezésükre:

 0630/997-3260, 0630/222-7301 vagy onogurhse@gmail.com

 

>>>>FOTÓK  A RENDEZVÉNYEKRŐL

Képgaléria: Onogurok Szántódpusztán

Tételek: 1 - 6 ból 33
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Somogy hagyományai elevenednek meg Szántódpusztán

www.facebook.com/TataiCelokek?ref=ts&fref=ts

Évente egyszer, július utolsó vasárnapján Kristófnapkor, egyházi szertartás keretében történik a járművek és a járművezetők megáldása.
A szentmise végeztével egy csodálatos kopjafa megáldására került sor Atilla, a hun vezér tiszteletére.
A gyönyörű kopjafa Huszár László népi fafaragó művész alkotása.
A színes vásári hangulatot egyéb programok bővítették.
Mindkét napon igazi élményt kínált a Szántódpusztai Kulturális Központ vendégeként résztvevő TATAI CELŐKÉK  íjász szakosztályának íjász és harcászati bemutatóját végző csoportja.
Korhű öltözékben harcászati bemutatót tartottak, történelem órával egybekötve, amit nagy érdeklődéssel hallgatott az egybegyűlt Nagyérdemű közönség.
Igazi harcosok módjára vívtak az egyesület tagjai, akik nemcsak a hazai, hanem a határainkon túl is sikeresen megállják helyüket.

Huszár László fafaragó alkotása

 

>>>>> FACEBOOK-  FOTÓK-1
                            >>>>FOTÓK-2 

 ( A képekre kattintva tovább lapozható)

Képgaléria: Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya

Tételek: 1 - 6 ból 15
1 | 2 | 3 >>

Török kor Szántódpusztán
A Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület és a Pálffy Kompánia, színes programmal szórakoztatták  a történelem kedvelő vendégeinket  „Élet a végeken”-Török kor Szántódpusztán című rendezvényen. 

Élet a Végeken- rendezvény
 

 

A Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület színes és valósághű bemutatót tartott a magyarországi török kor had-és kultúrtörténetéből, különös tekintettel a magyar történelem sikeres katonáira, a hajdúkra. A szántódpusztai programban hajdútábort építettek fel és töltöttek meg korhű tábori élettel, zenével.
Ízelítőt kaptak vendégeink a XVI-XVII. századi hajdú és török táborok életéből, gondjaiból és örömeiből. A programokat a korabeli magyar és török zenét játszó Héttorony Hangászok Zenekar lemezbemutató koncertje tette még színesebbé Vitézek éneke címmel. Bemutatták a kor zenéjét, táncait, bevonva a rendezvényre látogató közönséget, akik szívesen követték a bemutatott korabeli tánc minden ritmikus mozdulatait.
Az Egyesület számos rangos hazai rendezvény résztvevője, több helyütt társszervezője. (többek között: Egri Végvári Vigasságok, Nádasdy Történelmi Fesztivál, Sárvár, Zrínyi Napok, Szigetvár, Tatai Patara, Bethlentől Rákócziig, Sárospatak) Ezen kívül kulturális misszióként járják az ország általános és középiskoláit, művelődési házait, közelebb hozva ezzel a felnövekvő generációt a „száraz” tananyaghoz.

Fotók a rendezvényről: >>>
Török kor Szántódpusztán      Élet a végeken 

>>>>>> köv.oldalTovább: >>>> információk 

Képgaléria: Török kor Szántódpusztán

Tételek: 1 - 6 ból 31
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 Hier:!!!!  ÜBER UNS

 
 

>>>>>> köv.oldal:  információk