Kültéri attrakcióink

Az épületek és építmények történeti bemutatása valósul meg kültéri tablókon. Cél, hogy az egyes épületek és azok  környezetének történeteivel, akkori jelentőségeikkel találkozhassanak vendégeink.

1846-ban építették fel a Rigler József tervezte szántódpusztai majorság közepén álló 26 öl hosszú, kétsoros kukoricagórét, amelynek alsó részén a közel ötven méternyi oszlopközök szekereknek adtak védelmet. A Kukoricagóré épületénél lévő tablókon többek között a kukoricával, illetve annak feldolgozásával kapcsolatos ismeretekre tehetnek szert, más helyszínen akár a füstölő és kemence jelentőségébe is betekintést nyerhetnek az látogatók.

A területen interaktív, a kisgyermekek számára is izgalmas programok valósultak meg, nézd meg milyen családbarát  funkciókkal várjuk az ideérkezőket.

Családbarát funkciók

Az udvaron a legkisebbek legnagyobb örömére megépült Rostalika tematikájú játszóterünk, melynek részét képezi a mezítlábas (ún. Kneipp) ösvény és a tapogató állomások is. Ezek célja a majorsági élet során előforduló alapanyagok, tevékenységek megismerése, termékek érintése, tapintása.

Mezítlábas taposó ösvény mindezt a talp reflexiós zónáinak ingerlésén
keresztül igyekszik megismertetni, a talajba süllyesztett anyagok
segítségével.

Benne szilárdabb és puhább anyagok váltakozva kerültek elhelyezésre. A tapogató állomások a fogyatékkal élők számára is élvezhető élményt nyújtanak. A tapogató ösvény nemcsak azok számára épül, akik talpukkal nem tudnak érzékelni, hanem a látássérültek számára is: az egyes állomások nevei a latin betűs, magyar nyelvű felirat mellett, Braille-írásos táblácskával is ellátottak.

 

  • Tematikus játszótér
  • Kneipp ösvény
  • Teázókert
  • Baba-mama szoba

Majorság, mint rendezvényhelyszín

A településen és környékén nagy népszerűségnek örvendenek a hagyományos ünnepi rendezvények, ahol különböző szabadtéri programokkal várnak minden korosztályt. Szántódpuszta, illetve a Majorság egyes épületei és területei különleges helyszínéül szolgálnak a népi hagyományokat és a vidéki életet megidéző eseményeknek. A jövőben előre meghatározott, éves tematika szerint
kerülnek megszervezésre különböző programok, melyekről oldalunkon folyamatos tájékoztatást adunk.

 

  • Lovaspálya, emelvények, lelátók
  • Pajta, kovács- és bognárműhely